Haku

Asunto-osakeyhtiö Joukola; Vuorimiehenkatu 10. Kapteeninkatu 26.; Helsinki

Rakennuksessa alusta alkaen toimineen elokuvateatterin sisäänkäynnin ja katoksen uusiminen, suunnittelijana H. Paasikallio vuonna 1961. Elokuvateatteri lopetti toimintansa 1970-luvun lopulla. Elokuvateatterin tilojen korjaus KOM-teatterin käyttöön, suunnittelijana Sistem vuonna 1978. Rakennuksen puhtaaksimuuratut, punatiiliset julkisivut edustavat 1920-luvun klassismin loppuvaihetta. Hyvin pelkistettyjen, pitkien julkisivujen rytmin muodostavat toisistaan tasaisen välimatkan päähän sijoitetut ikkunat, jotka ovat keskenään samanlaisia. Rakennuksen kulmausta ei ole korostettu, sillä julkisivujen painopiste on haluttu sijoittaa Kapteeninkadun puolelle. Tämän puolelinen julkisivu on sommiteltu yhteen naapuritalon, Kapteeninkatu 24:n julkisivun kanssa siten, että rakennuksen tornimainen pääte tulee koko korttelisivun pääteemaksi.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Asunto-osakeyhtiö Joukola; Vuorimiehenkatu 10. Kapteeninkatu 26.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1928; 1929
Väinö Vähäkallio, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Vuorimiehenkatu 10. Kapteeninkatu 26.
Käyttö
1929
Käyttöönottovuosi
Luokitus