Haku

Vuorimiehenkatu 12; Helsinki

Myymälähuoneisto katutasoon ja kellari pihan alle, suunnittelijana rakennusmestari Heikki Kaartinen ilmeisesti rakennuksen valmistumisen jälkeen vuonna 1908. Peruskorjaus, pohjakerroksen liikehuoneistot, keskuslämmitys ja hissit, suunnittelijana arkkitehti Eino Forsman vuonna 1938. Rakennuksen katujulkisivu on tyyliltään lähinnä myöhäisjugendia. Pohjakerrosta on korostettu käyttämällä koko kerroksen korkeudella luonnonkiviharkotusta. Ylemmissä kerroksissa on sileä rappauspinta, jota vaalea ornamentiikka elävöittää. Lähes symmetrisen julkisivun pääteeman muodostavat kaksi kulmikasta erkkeriä. Julkisvun aukotuksessa on käytetty useita eri ikkunatyyppejä, joiden ikkunajakoa on ilmeisesti peruskorjauksen yhteydessä muutettu.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Vuorimiehenkatu 12; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1908
Heikki Kaartinen, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Vuorimiehenkatu 12
Käyttö
1908
Käyttöönottovuosi
Luokitus