Haku

Tehtaankatu 13; Helsinki

Rakennuksen katujulkisivu on puhtaaksimuurattua punatiiltä ja edustaa 1920-luvun klassismin loppuvaihetta. Pohjakerros on erotettu muusta julkisivusta, sillä se on rapattu. Seuraavaa kerrosta on korostettu koko kerroksen korkuisella raitaornamentiikalla. Neljännen kerroksen kohdalla, päädyn torniaihetta lukuunottamatta, kulkee yhtenäinen parvekkeiden muodostama nauha. Vaakalistalla erotettu ylin kerros on puolestaan sisennetty. Aukotuksessa on klassismille tyypillisesti käytetty yhtä ikkunatyyppiä tasaisella jaotuksella. Erkkerityyppisiä ja kaari-ikkunoita on kuitenkin käytetty torniaiheessa. Rakennuksen katujulkisivu näyttävine torneineen onkin sommiteltu yhteen naapuritalon, Tehtaankatu 11:n kanssa siten, että julkisivut yhdessä muodostavat symmetrisen komposition.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Tehtaankatu 13; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1928; 1929
Arkkitehtitoimisto Lars Sonck & Matti Finell, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Tehtaankatu 13
Käyttö
27.9.2021
Käyttöönottovuosi
Luokitus