Haku

Jääkärinkatu 6b, piharakennus; Helsinki

Rakennus kuuluu tontin vanhempaan rakennusvaiheeseen. Tälläkin tontilla sijainneet ulkorakennukset saivat väistyä tuotantolaitosten tieltä 1870-luvulta lähtien. Arkkitehti Selim A. Lindqvist oli mukana tämän rakennuksen arkkitehtisuunnittelussa. Pohjakerroksen muutos makkaratehtaaksi, suunnittelijana arkkitehti Albert Nyberg vuonna 1907. Myöhemmin entisen makkaratehtaan tilat on muutettu käsityöläisten työtiloiksi. Satulakattoinen rakennus on puutalo, jossa on kivirakenteinen pohjakerros. Ylemmässä kerroksessa on vaakalaudoitus ja melko leveät, mutta koristelemattomat vuorilaudat. Keskellä julkisivua on tornimainen, kuusikulmainen uloke, ilmeisesti porrashuone.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Jääkärinkatu 6b, piharakennus; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1889; 1890
Elia Heikel, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Jääkärinkatu 6b, piharakennus
Käyttö
19.9.2021
Käyttöönottovuosi
Luokitus