Haku

Jääkärinkatu 10a; Helsinki

Julkisivun rappaus, suunnittelijana arkkitehti Taavetti A. Elo vuonna 1929. Rakennuksen rapattu katujulkisivu edustaa 1920-luvun klassismia. Pohjakerros on erotettu ylemmistä kerroksista leveällä vaakalistalla ja ylin kerros on vedetty muuta julkisivupintaa sisemmäs. Lähes symmetrisen julkisivun keskellä on pihalle johtava ajoportti. Tasaisen välimatkan päähän toisistaan sijoitettuja, keskenään samankokoisia ikkunoita on korostettu kehystämällä ne seinäpintaa vaaleammalla rappauksella.

Kuvaan voi liittyä käytön rajoituksia.

Katso käyttöehdot

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Jääkärinkatu 10a; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1923
Taavetti A. Elo, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Jääkärinkatu 10a
Käyttö
1924
Käyttöönottovuosi
Luokitus