Haku

Asunto-osakeyhtiö Sampsa; Tehtaankatu 7. Vuorimiehenpuistikko 6.; Helsinki

Rakennus on suunniteltu samaan aikaan naapurirakennuksensa, Tehtaankatu 5 kanssa, ja rakennukset muodostavat yhtenäisen rakennuskompleksin. Lisää liikehuoneistoja ja varastotiloja sekä keskuslämmitys, suunnittelijana Arkkitehtitoimisto O. Leka & K. Arajärvi vuonna 1959. Sauna kellariin, suunnittelijana Matti E. Hirvonen vuonna 1988. Rakennuksen rapatut julkisivut ovat jugendtyyliset. Korkeita julkisivuja on jäsennelty vaakalistoilla, kaarevilla ja kulmikkailla erkkereillä sekä eri mallisilla poikkipäädyillä. Vuorimiehen puistikon puoleisessa julkisivussa on erikoiset, tylppäpäisiä torneja muistuttavat erkkerit sekä ulokkeen malliset, koristelluilla pystypinnoilla varustetut tuuletusparvekkeet. Ikkunat ovat aikakaudelle tyypillisesti yläosastaan pieniruutuiset.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Asunto-osakeyhtiö Sampsa; Tehtaankatu 7. Vuorimiehenpuistikko 6.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1908
Wilho Lekman, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Tehtaankatu 7. Vuorimiehenpuistikko 6.
Käyttö
1909
Käyttöönottovuosi
Luokitus