Haku

Neitsytpolku 8. Pietarinkatu 7.; Helsinki

Rakennustoimisto Nyberg & Löppönen oli mukana rakennuksen arkkitehtisuunnittelussa. Rakennuksen julkisivut edustavat 1900-luvun alussa enää harvoin käytettyä historistista tyylisuuntausta. Rapattuja julkisivuja jäsentävät vaakalistat sekä erikokoiset poikkipäädyt. Luonnonkiveä on käytetty vain sokkelissa. Tyylille luonteenomainen yksityiskohta on rakennuksen kulmauksen linnantornia muistuttava, voimakkaasti ulkoneva erkkeri.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Neitsytpolku 8. Pietarinkatu 7.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1904
G. W. Nyberg, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Neitsytpolku 8. Pietarinkatu 7.
Käyttö
1904
Käyttöönottovuosi
Luokitus