Haku

Pietarinkatu 13; Helsinki

Ullakkokerros, sauna kellarissa ja pihasuunnitelma, suunnittelijana arkkitehti Aarno Ruusuvuori vuosina 1982 - 1984. Rakennuksen rapatut julkisivut edustavat funktionalismia. Symmetristä julkisivua jäsentävät liikehuoneistoille varattu pohjakerros näyteikkunoineen sekä keskellä julkisivua sijaitseva porttikäytävä. Porttikäytävän molemmille puolille on sijoitettu liikehuoneistoja, joilla on kaarevat näyteikkunat. Rakennuksen keskellä on suorakulmion muotoinen sisäpiha.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Pietarinkatu 13; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1931
Väinö Vähäkallio, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Pietarinkatu 13
Käyttö
1932
Käyttöönottovuosi
Luokitus