Haku

Asunto-osakeyhtiö Heimo; Laivanvarustajankatu 3; Helsinki

Rakennusmestari Leuto A. Pajunen suunnitteli rakennuksen julkisivut ja rakennusmestari Akseli W. Malmi vastasi rakennuksen muusta arkkitehtisuunnitelusta. Keskuslämmitys, kellarin korjaus ja sauna kellariin, suunnittelijana Lasse Geelnard vuosina 1963 - 1965. Porttikäytävän muutos, suunnittelijana Lasse Geelnard vuonna 1968. Pihasuunnitelma ja ullakkokerros, suunnittelijana Juha Andersson vuonna 1987. Rakennuksen symmetrinen julkisivu edustaa pääpiirteissään jugendia, mutta heräävän klassismin vaikutusta on myös havaittavissa. Rapatun julkisivun pääteema ovat kulmikkaat erkkerit poikkipäätyineen. Porttikäytävässä ja toisen kerroksen ikkunoissa on käytetty kaariaihetta. Rakennuksen pohjakaava on T-kirjaimen mallinen.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Asunto-osakeyhtiö Heimo; Laivanvarustajankatu 3; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1912
Leuto A. Pajunen, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Laivanvarustajankatu 3
Käyttö
1913
Käyttöönottovuosi
Luokitus