Haku

Asunto-osakeyhtiö Kalliovaara; Laivanvarustajankatu 9; Helsinki

Pohjakerrokseen liikehuoneistot, suunnittelijana arkkitehti Oiva Kallio vuonna 1917. Keskuslämmitys, suunnittelijana Aarne Sainio vuonna 1968. Kellariin sauna, suunnittelijana Hely Ijäs vuonna 1975. Pohjakerros toimistohuoneiksi, suunnittelijana Arkkitehtitoimisto Lindqvist & Uosukainen vuonna 1986. Pihasuunnitelma, suunnittelijana arkkitehti Veikko Uosukainen vuonna 1989. Rakennuksen julkisivu edustaa kantakaupungille tyypillistä rakennusmestareiden suunnittelemaa jugendarkkitehtuuria. Symmetrinen julkisivu on suhteellisen pelkistetty, sillä pääteeman muodostavat kolme poikkipäätyä. Rapattua julkisivua jäsentävät sileäksi ja karkeammaksi rapatut kentät sekä eräänlainen uraornamentiikka. Luonnonkiveä on käytetty sokkelissa ja sisäänkäyntien kehystyksenä.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Asunto-osakeyhtiö Kalliovaara; Laivanvarustajankatu 9; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1906
J. W. Tikka, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Laivanvarustajankatu 9
Käyttö
1906
Käyttöönottovuosi
Luokitus