Haku

Pietarinkatu 10; Helsinki

Arkkitehtitoimisto Usko Nyström, Petrelius & Penttilä oli mukana rakennuksen arkkitehtisuunnittelussa. Keskuslämmitys, suunnittelijana arkkitehti Runar Finnilä vuonna 1929. Pohjakerrokseen uudet näyteikkunat, suunnittelijana arkkitehti Aarne Ervi vuonna 1954. Rakennuksen epäsymmetrinen julkisivu on tyyliltään kansallisromantiikkaa. Rapattua julkisivua jäsentelevät sekä kulmikkaat että kaarevat erkkerit, leveä ja kapea poikkipääty, muutamat umpinaiset parvekkeet ja monimuotoiset ikkunat. Myös räystäslinjan korkeus vaihtelee. Koristemateriaaleina julkisivussa on käytetty sekä keramiikkaa että graniittia.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Pietarinkatu 10; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1907; 1908
Vilho Penttilä, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Pietarinkatu 10
Käyttö
27.9.2021
Käyttöönottovuosi
Luokitus