Haku

Kapteeninkatu 3. Laivanvarustajankatu 11.; Helsinki

Myöhempiä muutoksia: Keskuslämmitys vuonna 1959. Laivanvarustajankadun puolelle liikehuoneistoja (arkkitehti Teuvo Lindfors vuonna 1959). Hissi vuonna 1963. Rakennuksen julkisivut ovat tyyliltään edustavaa, rakennusmestareiden kantakaupunkiin suunnittelemaa kansallisromantiikkaa. Rapattujen julkisivujen aiheita ovat poikkipäädyillä korostetut erkkerit. Näyttävin aihe on muhkea kulmatorni kupolikattoineen. Ornamentiikkaa on käytetty lähinnä erkkereiden yläosissa ja räystäslistassa.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Akkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Kapteeninkatu 3. Laivanvarustajankatu 11.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1906
E. Ahlstedt, Pääsuunnittelija
Valmistus
1908

Helsinki, Kapteeninkatu 3. Laivanvarustajankatu 11.
Käyttö
1908
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus