Haku

Osakeyhtiö Wesilinna; Pietarinkatu 14; Helsinki

Lisää liikehuoneistoja, suunnittelijana rakennusmestari G. W. Nyberg vuonna 1907. Liikehuoneistojen näyteikkunoiden uusiminen, suunnittelijana P. O. Gylden vuonna 1960. Pihasiivessä vuodesta 1907 toiminut yleinen sauna kerhohuoneistoksi, suunnittelijana arkkitehti K. Danielsen vuonna 1989. Rakennuksen symmetrinen julkisivu edustaa kantakaupungille tyypillistä rakennusmestarien suunnittelemaa jugendarkkitehtuuria. Rapatun julkisivun pääteema ovat kaksi leveää erkkeriä poikkipäätyineen. Ylin kerros on erotettu muusta julkisivusta koristeellisella vaakalistalla. Julkisivun keskiosassa on käytetty myös koristeornamentiikkaa. Erilaisista ikkunatyypeistä mainittakoon pohjakerroksen pyörökaariset ja ylimmän kerroksen suippokaariset ikkunat.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Osakeyhtiö Wesilinna; Pietarinkatu 14; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1906
Emil Lindgren, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Pietarinkatu 14
Käyttö
1907
Käyttöönottovuosi
Luokitus