Haku

Asunto-osakeyhtiö Merilinna; Merikatu 1. Neitsytpolku 2a.; Helsinki

Hissit, suunnittelijana arkkitehti Einar Flinckenberg vuonna 1930. Keskuslämmitys, suunnittelijana Sigurd Johansson vuonna 1939. Ullakkokerros, suunnittelijana arkkitehti Ilkka Martas / Arkkitehtitoimisto Lappi-Seppälä & Martas vuonna 1945. Ikkunajaon muutos, suunnittelijana Jouko Kankkonen vuonna 1962. Sauna ja uima-allas, suunnittelijana arkkitehti Veikko Malmio vuonna 1969. Rakennuksen linnamaiset julkisivut edustavat eklektistä tyyliä. Rapatut julkisivut sisältävät useita historistisia lainoja. Koristeelliset poikkipäädyt, eri kokoiset parvekkeet ja erkkerit ja sekä vaaka- että pystylistat jäsentävät julkisivuja. Sekä pohjakerroksen liikkeissä että neljännessä kerroksessa on pyörökaari-ikkunat. Pohjakerrosta on korostettu myös punagraniitilla.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Asunto-osakeyhtiö Merilinna; Merikatu 1. Neitsytpolku 2a.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1898
Waldemar Wilenius, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Merikatu 1. Neitsytpolku 2a.
Käyttö
17.9.2021
Käyttöönottovuosi
Luokitus