Haku

Laivanvarustajankatu 4; Helsinki

Keskuslämmitys, suunnittelijana rakennusmestari Wilho Lekman vuonna 1914. Pohjakerrokseen autotalli ja varasto, suunnittelijana Jouko Arola vuonna 1955. Hissi, suunnittelijana arkkitehti Marius af Schultén vuonna 1959. Ikkunajaon muutos, suunnittelijana arkkitehti Aarno Ruusuvuori vuonna 1960. Sauna, suunnittelijana Allan Ahlgren. Rakennuksen symmetrinen, rapattu julkisivu edustaa tyyliltään kansallisromantiikkaa. Julkisivun pääteemoja ovat kaarevat erkkerit sekä kulmikkaat poikkipäädyt. Poikkipäätyjen kohdalla julkisivussa sijaitsevat pinnakaiteiset tuuletusparvekkeet. Julkisivun koristeornamentiikka on sijoitettu pääasiassa ylimmän kerroksen ikkunoiden kehyksiin ja ikkunoiden väleihin.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Laivanvarustajankatu 4; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1908; 1909
Rakennustoimisto Harald Smedberg & Wilho Lekman, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Laivanvarustajankatu 4
Käyttö
20.9.2021
Käyttöönottovuosi
Luokitus