Haku

Pietarinkatu 1. Raatimiehenkatu 4.; Helsinki

Keskuslämmityksen savupiippu, suunnittelijana V. A. Moberg vuonna 1958. Ikkunat yksiruutuisiksi 1960-luvulla. Rakennuksen julkisivut edustavat 1920-luvun lopun pelkistettyä klassismia. Ylempiä kerroksia tummemman ja rustikoidun pohjakerroksen päältä nousevat ylempien kerrosten rapatut julkisivut. Kerrosten väliset vaakalistat jäsentävät pystysuuntaisten ikkunoiden tasaisesti rytmittämiä julkisivuja. Ikkunoita on korostettu rapatuilla kehyslistoilla. Julkisivuja jäsentävät myös kulmauksessa ja julkisivujen päätteenä sijaitsevat torniaiheet. Näissä sijaitsevat sisäänvedetyt, pilarien kehystämät parvekkeet, joiden etureuna on hieman kaareva. 1960-luvulla yksiruutuiseksi muutetut ikkunat sekä torniaiheiden selkeä kulmikkuus tuovat rakennukselle myös hieman funktionalistista ilmettä.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Pietarinkatu 1. Raatimiehenkatu 4.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1928; 1930
Arkkitehtitoimisto Karl Malmström & Robert Tikkanen, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Pietarinkatu 1. Raatimiehenkatu 4.
Käyttö
24.9.2021
Käyttöönottovuosi
Luokitus