Haku

Asunto-osakeyhtiö Suvantola; Pietarinkatu 5. Neitsytpolku 7.; Helsinki

Asunto-osakeyhtiö Suvantolan perustivat Suomalaisen Normaalilyseon opettajat. Muutostöitä: Kellariasunnot, liikehuoneistojen muutos ja pihasiiven lisärakennus, suunnittelijana Rakennustoimisto Nyberg & Löppönen vuonna 1904. Hissit, suunnittelijana K. Borg vuonna 1934. Liikehuoneistoihin uudet näyteikkunat, suunnittelijana K. Karvonen vuonna 1936. Kellarikerrokseen sauna vuonna 1945. Lisää liikehuoneistoja, suunnittelijana arkkitehti Olavi Leka vuosina 1948 ja 1951. Pannuhuone, suunnittelijana H. Skogberg vuonna 1953. Rakennuksen julkisivut ovat tyyliltään kansallisromanttiset. Epäsymmetriset julkisivut ovat sileäksirapatut, lukuunottamatta karkeammin rapattua pohjakerrosta. Sokkelissa on lisäksi käytetty luonnonkiveä. Julkisivujen pääteemoja ovat kaarevat ja kulmikkaat erkkerit sekä poikkipäädyt. Viehättävä yksityiskohta on hoikan kulmatornin sisäänvedetty, pyöreä parveke. Horisontaalisesti julkisivuja jäsentävät muutamat vaakalistat. Koristeornamentiikkaa on pääasiassa käytetty ikkunoiden yläpuolella sekä räystäslistan alapuolella.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Asunto-osakeyhtiö Suvantola; Pietarinkatu 5. Neitsytpolku 7.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1901; 1902
Onni Törnqvist, myöhemmin Tarjanne, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Pietarinkatu 5. Neitsytpolku 7.
Käyttö
1904
Käyttöönottovuosi
Luokitus