Haku

Asunto-osakeyhtiö Rausku; Tehtaankatu 12. Neitsytpolku 9.; Helsinki

Torniosan sisustaminen asunnoksi, suunnittelijana Hugo Taitonen vuonna 1930. Pohjakerrokseen ravintola, suunnittelijana arkkitehti Elias Paalanen vuonna 1937. Ravintolan laajennus, suunnittelijana Väinö Ahola vuonna 1970 ja Harry Svendblad vuosina 1979 - 1980. Ullakkohuoneistot, suunnittelijana Finngroup vuonna 1984. Rakennuksen julkisivut edustavat 1920-luvun lopun pelkistettyä klassismia. Pohjakerros on erotettu ylemmistä kerroksista vaakalistalla ja tummemmalla värityksellä. Sileitä, vaaleita julkisivuja rytmittävät tasaisin välein sijaitsevat pystysuuntaiset ikkunat. Julkisivujen painopiste on kulmauksen torni, jossa sijaitsee myös julkisivujen ainoa, kaareva erkkeri. Tornin yläosassa, ylimmän kerroksen ikkunoiden alapuolella sijaitsevat julkisivujen ainoat koristereliefit.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Asunto-osakeyhtiö Rausku; Tehtaankatu 12. Neitsytpolku 9.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1928
Aarre Ekman, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Tehtaankatu 12. Neitsytpolku 9.
Käyttö
1929
Käyttöönottovuosi
Luokitus