Haku

Puistokatu 9; Helsinki

Pohjakerroksen varastotilat asunnoiksi, suunnittelijana arkkitehti John Settergren vuonna 1917. Hissit, suunnittelijana H. Laiho vuonna 1965. Parvekkeet pihan puolelle, suunnittelijana Lauri Virtanen vuonna 1971. Ullakolle sauna, suunnittelijana Aarre Piirainen. Ullakkokerros, kellarin korjaus, sauna ja pihasuunnitelma, suunnittelijana arkkitehti Patrick Eriksson vuosina 1985 - 1986. Rakennuksen julkisivu edustaa 1910-luvun eklektististä arkkitehtuuria. Tämän historistisen tyylin muotokieleen vaikutti esimerkiksi Ruotsin valtakauden barokki. Sileäksirapatun julkisivun pääteemoja ovat muhkeiden kupolien kattamat, kulmikkaat erkkerit sekä muutamat pienemmät erkkerit ja parvekkeet. Symmetristä julkisivua on horisontaalisesti jäsennelty toisen ja ylimmän kerroksen alapuolelle sijoitetuilla vaakalistoilla. Osa pohjakerroksesta on rustikoitu ja muutamien ikkunoiden yläpuolella on koristeornamentiikkaa.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Puistokatu 9; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1914
John Settergren, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Puistokatu 9
Käyttö
1914
Käyttöönottovuosi
Luokitus