Haku

Puistokatu 7 b; Helsinki

Parveke, suunnittelijana arkkitehti Valter Jung / Arkkitehtitoimisto Jung & Jung vuonna 1940. Väestönsuoja, suunnittelijana Erik E. Löfgren vuonna 1944. Korotus kerroksella, pihanpuoleisen porrashuoneen muutos varastotiloiksi ja pihasuunnitelma, suunnittelijana arkkitehti O. Hansson vuosina 1971 -1972. Rakennuksen julkisivu edustaa wieniläisvaikutteista 1910-luvun rationalismia. Symmetrisen julkisivun teemoja ovat kaksi kulmikasta erkkeriä ja niiden välissä olevat erkkeriä muistuttavat ikkunat. Rapatussa julkisivussa on käytetty koristeaiheena punatiiltä ylimmän kerroksen alapuolella, erkkereiden yläosassa sekä pohjakerroksessa. Ikkunat ovat aikakaudelle tyypillisesti yläosastaan pieniruutuiset. Ulokkeen mallisissa parvekkeissa on ilmavat pinnakaiteet. Vuosina 1971 - 1972 toteutetussa korotuksessa tulee esiin 1970-luvun arkkitehtuurille tyypillisiä piirteitä, esimerkiksi suuret ikkunat.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Puistokatu 7 b; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1910; 1911
Valter Thomé, Pääsuunnittelija ; Arkkitehti O. Hansson, 1971 - 1972, Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Puistokatu 7 b
Käyttö
1911
Käyttöönottovuosi
Luokitus