Haku

Pietarinkatu 2. Raatimiehenkatu 2b.; Helsinki

Keskuslämmitys, suunnittelijana B. Dikert vuosina 1956 - 1957. Hissit, suunnittelijana arkkitehti Matti Lieto vuonna 1963. Rakennuksen julkisivut edustavat tyyliltään myöhäisjugendia. Rapattuja julkisivuja jäsentävät kulmikkaat erkkerit sekä näiden yläpuolella sijaitsevat poikkipäädyt. Varsinaisia koristeaiheita on erityisesti poikkipäädyissä, erkkereisssä sekä ylimmän kerroksen ikkunoiden välisissä vyöhykkeissä. Sokkelissa on käytetty luonnonkiveä.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Pietarinkatu 2. Raatimiehenkatu 2b.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1911
Karl Lindahl, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Pietarinkatu 2. Raatimiehenkatu 2b.
Käyttö
1912
Käyttöönottovuosi
Luokitus