Haku

Tehtaankatu 2. Iso Puistotie 2. Puistokatu 1a.; Helsinki

Pappilan rakennushistoria on monivaiheinen. Tontilla alun perin sijainnut yksikerroksinen kivinen rakennus on ilmeisesti rakennettu ennen kirkkoa. Todennäköisesti se muutettiin vuonna 1858 arkkitehti Ernst Bernhard Lohrmannin suunnitelmien mukaan pappilaksi. Korotus ja uusi siipi, jossa lastentarha, suunnittelijana arkkitehti Hilding Ekelund vuonna 1947. Rakennuksen pohjoispuolelle uusi lisärakennus, suunnittelijana arkkitehti Kaj Salenius vuosina 1969 - 1971. Vanhimman osan korjaus, suunnittelijana arkkitehti Touko Neronen. Rakennuksen julkisivut ovat yhdistelmä monen eri aikakauden tyylejä. Vanhimman osan julkisivut edustavat 1860-luvulle tyypillistä kertaustyyliä. Vuonna 1947 rakennettu lastentarhasiipi ja vanhan osan korotus ovat tyyliltään 1940-luvun koristettua funktionalismia. 1960-luvulla tehdyn laajennuksen julkisivut edustavat puolestaan 1960-luvun suoraviivaista arkkitehtuuria.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Tehtaankatu 2. Iso Puistotie 2. Puistokatu 1a.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1858
Ernst Bernhard Lohrmann, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Tehtaankatu 2. Iso Puistotie 2. Puistokatu 1a.
Käyttö
1860
Käyttöönottovuosi
Luokitus