Haku

Kapteeninkatu 16; Helsinki

Keskuslämmitys, suunnittelijana arkkitehti Esko Järventaus vuonna 1955. Rakennuksen julkisivu edustaa pelkistettyä kansallisromanttista suuntausta. Rustikoitu pohjakerros on erotettu ylemmistä, rapatuista kerroksista kapealla vaakalistalla. Symmetrisen julkisivun pääteema ovat keskiakseliin sijoitetut pienet poikkipäädyt ja niiden alapuolella sijaitsevia ikkunoita tosiinsa sitovat, sileäksirapatut ja vaaleat kentät.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Kapteeninkatu 16; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1903
Elia Heikel, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Kapteeninkatu 16
Käyttö
1904
Käyttöönottovuosi
Luokitus