Haku

Huvilakatu 23; Helsinki

Rakennuksen julkisivu edustaa pelkistettyä kansallisromanttista suuntausta. Rapatussa julkisivussa pohjakerros on erotettu ylemmistä kerroksista kapealla vaakalistalla. Symmetrisen julkisivun pääteemoja ovat julkisivun kumpaankin reunaan sijoitetut poikkipäädyt ja erkkerit. Erkkereiden ikkunoita on korostettu muuta julkisivua vaaleammalla kehysverkolla ja keskiakselissa sijaitsevaa sisäänkäyntiä vaalealla kehyksellä. Ikkunat ovat aikakaudelle tyypillisesti yläosastaan pieniruutuiset.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Huvilakatu 23; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1907
Rich. Willman, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Huvilakatu 23
Käyttö
1912
Käyttöönottovuosi
Luokitus