Haku

Huvilakatu 25, katurakennus; Helsinki

Hissi, suunnittelijana Arkkitehtitoimisto Frosterus & Gripenberg vuonna 1932. Keskuslämmitys, suunnittelijana arkkitehti Ole Gripenberg vuonna 1934. Liikehuoneisto, suunnittelijana arkkitehti Marius af Schultén vuonna 1955. Rakennuksen julkisivu edustaa 1900- ja 1800-lukujen vaihteen kantakaupungille tyypillistä jugendia. Rapatun, lähes symmetrisen julkisivun pääteemoja ovat kaksi kaarevaa erkkeriä sekä näiden yläpuoliset poikkipäädyt. Ylin kerros, erkkereiden väliin sijoitetun ikkunan rapattu kehys sekä erkkereiden alareunat ovat väriltään muuta julkisivua vaaleammat.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Huvilakatu 25, katurakennus; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1906
Mauritz Gripenberg, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Huvilakatu 25, katurakennus
Käyttö
1907
Käyttöönottovuosi
Luokitus