Haku

Laivurinkatu 9. Huvilakuja 10.; Helsinki

Rakennuksen epäsymmetrinen julkisivu on tyyliltään jugendia. Rapatun julkisivun pääteemoja ovat keskiakseliin sijoitettu leveä poikkipääty ja siihen nähden epäsymmetrisesti sijaitseva kulmikas erkkeri. Kahdessa ylimmässä kerroksessa ikkunat ovat yläosastaan pieniruutuiset. Ikkunoita on useita eri malleja, mutta erikoisimpia ovat pohjakerroksen ampuma-aukkoja muistuttavat pienet ikkunat. Julkisivun koristeaiheet vaihtelevat naapurirakennusten julkisivujen tapaan ruudukoista luontoaiheisiin.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Laivurinkatu 9. Huvilakuja 10.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1906
Heikki Kaartinen, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Laivurinkatu 9. Huvilakuja 10.
Käyttö
1906
Käyttöönottovuosi
Luokitus