Haku

Villa Johanna; Laivurinkatu 23-25. Huvilakuja 22.; Helsinki

Liikemies Uno Staudinger rakennutti Villa Johannan puolisolleen Johannalle. Lisärakennus lännen puolelle, suunnittelijana arkkitehti Selim A. Lindqvist vuonna 1911. Peruskorjaus, suunnittelijana arkkitehti Juha Leiviskä vuonna 1985. Rakennuksen monimuotoiset julkisivut edustavat Helsingissä harvinaista saksalaistyylistä jugendia. Materiaalina on käytetty rapattua ja puhtaaksimuurattua punatiiltä ja luonnonkiveä. Julkisivuja rytmittävät erkkerit, parvekkeet, kapeahuippuinen torni sekä ikkunat, joita on useita eri malleja. Julkisivukoristeita on muotoiltu kaikista julkisivumateriaaleista. Monimuotoisen katon katemateriaali on tiili. Rakennuksen edustalla on luonnonkivimosaiikki jalkakäytävänä. Rakennuksen sisustukset ovat erittäin korkealaatuisia ja hyvin säilyneitä. Rakennuksen epäsymmetrinen pohjakaava seuraa suurin piirtein englantilaisen yksityistalon periaatteita. Tässä mallissa rakennuksen keskeisin huone on halli portaineen.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Villa Johanna; Laivurinkatu 23-25. Huvilakuja 22.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1905; 1906
Selim Arvid Lindqvist, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Laivurinkatu 23-25. Huvilakuja 22.
Liikemies Uno Staudinger, Rakennuttajat
Käyttö
1906
Käyttöönottovuosi
Luokitus