Haku

Huvilakatu 26. Huvilakuja 23.; Helsinki

Rakennuksen symmetrinen julkisivu on tyyliltään jugendia. Julkisivun pääteemoja ovat keskiakseliin sijoitettu kupolihuippuinen erkkeri sekä julkisivun kummassakin reunassa sijaitsevat poikkipäädyt. Julkisivun jäsentelyssä on käytetty myös eri värisiä pintoja, joissa on käytetty myös karkeudeltaan erilaisia rappauksia. Rappauspintoja on paikoitellen koristeltu ornamentiikalla. Pohjakerros on vedetty hieman ylempiä kerroksia sisemmäs. Sokkelissa on käytetty luonnonkiveä. Erilaisia ikkunatyyppejä on runsaasti. On pieniä ja suuria pyörökaari-ikkunoita ja suorakulmion muotoisia ikkunoita, joista osa on yläosastaan ja osa kokonaan pieniruutuisia. Pohjakerroksessa on lisäksi kaksi lähes puoliympyrän muotoista pohjakerroksen ikkunaa, joiden keskellä on ovet.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Huvilakatu 26. Huvilakuja 23.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1907
Juho Rinne, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Huvilakatu 26. Huvilakuja 23.
Käyttö
1908
Käyttöönottovuosi
Luokitus