Haku

Villa Gunnebo; Pietarinkatu 23. Huvilakatu 18. Huvilakuja 15.; Helsinki

Villa Gunnebon rakennutti itselleen arkkitehti Waldemar Wilenius. Ullakkohuoneisto, suunnittelijana arkkitehti Waldemar Wilenius vuonna 1917. Liikehuoneistot ja ullakkohuone, suunnittelijana rakennusmestari Jalmari Wesuri vuonna 1927. Keskuslämmitys ja ullakkohuone, suunnittelijana arkkitehti Harry W. Schreck vuonna 1933. Rakennuksen epäsymmetriset julkisivut ovat tyyliltään jugendia. Julkisivuja jäsentävät sekä kulmikkaat erkkerit että pieni kaareva erkkeri ja yksi avonainen kulmaparveke. Sileän rappauspinnan lisäksi muita julkisivumateriaaleja ovat puhtaaksimuurattu punatiili ja karkeaksi hakattu luonnonkivi. Rappauspintaa koristavat muutamat koristeornamentit, ja graniittiseen pääportaaliin on hakattu koristeeksi kaksi koiraa. Pääasiassa suorakaiteen muotoiset ikkunat ovat yläosastaan pieniruutuiset. Rakennuksen monimuotoinen katto on katettu konesaumatulla pellillä.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Villa Gunnebo; Pietarinkatu 23. Huvilakatu 18. Huvilakuja 15.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1904; 1905
Waldemar Wilenius, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Pietarinkatu 23. Huvilakatu 18. Huvilakuja 15.
Arkkitehti Waldemar Wilenius, Rakennuttajat
Käyttö
1905
Käyttöönottovuosi
Luokitus