Haku

Huvilakatu 30. Huvilakuja 27.; Helsinki

Keskuslämmitys, suunnittelijana Väinö Ahola vuonna 1961. Rakennuksen epäsymmetrinen julkisivu on tyyliltään jugendia. Julkisivun pääteemoja ovat poikkipäädyt sekä julkisivun kumpaankin reunaan sijoitetut erkkerit, joista toinen on kaareva ja toinen kulmikas. Pohjakerros on hieman korkeampi kuin ylemmät kerrokset ja se on erotettu muista kerroksista kapealla vaakalistalla. Vaaleaksi rapattua julkisivupintaa koristavat muutamat ornamentit. Ikkunat ovat tyypilliset, yläosastaan pieniruutuiset jugendikkunat. Poikkipäädyissä on myös pieniä pyöreitä ikkunoita ja kaari-ikkunoita.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Huvilakatu 30. Huvilakuja 27.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1907
Johan Roine, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Huvilakatu 30. Huvilakuja 27.
Käyttö
1907
Käyttöönottovuosi
Luokitus