Haku

Kapteeninkatu 8-10. Pietarinkatu 20. Pietarinkuja 3.; Helsinki

Pohjakerroksen halkokellarit asunnoiksi, suunnittelijana V. Jaakkola vuonna 1925. Keskuslämmitys ja sauna kellariin, suunnittelijana arkkitehti Terttu Mehto vuonna 1955. Rakennuksen epäsymmetriset julkisivut ovat tyyliltään kantakaupungille tyypillistä jugendia. Rapattujen julkisivujen pääteemoja ovat hieman julkisivujen yläpuolelle kohoava kulmatorni ja lukuisat poikkipäädyt. Julkisivuja jäsentävät lisäksi erikokoiset ulkonemat, yläosastaan kapenevat sisäänkäyntiportit ja pääasiassa pareittain sijoitetut, pystysuuntaisen suorakulmion muotoiset ikkunat. Julkisivujen hillittyjä koristeaiheita ovat muutamia ikkunoita korostavat rapatut kehykset sekä puhtaaksimuuratusta punatiilestä muuratut nauhamaiset koristeet. Sokkelissa on käytetty luonnonkiveä.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Kapteeninkatu 8-10. Pietarinkatu 20. Pietarinkuja 3.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1903
Paavo Björk, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Kapteeninkatu 8-10. Pietarinkatu 20. Pietarinkuja 3.
Käyttö
1903
Käyttöönottovuosi
Luokitus