Haku

Huvilakatu 1. Merikatu 15. Kapteeninkuja 6.; Helsinki

Porrashuoneen muutos ja muita pieniä korjauksia, suunnittelijana arkkitehti Jarl Eklund vuonna 1910. Kolmannen kerroksen kulmaparvekkeen muutos kylpyhuoneeksi, sisäänkäynnin muutos, keskuslämmitys ja autotalli, suunnittelijana arkkitehti David Frölander-Ulf vuonna 1918. Peruskorjaus, suunnittelijana arkkitehti Olli Kuusi vuonna 1983. Rakennuksen lähinnä jugendtyyliset julkisivut edustavat 1900-luvun ensimmäisen vuosikymmenen suomalaista käsitystä englantilaisesta arkkitehtuurista. Epäsymmetrisien, sileäksirapattujen julkisivujen pääteemoja ovat kulmauksen jyrkät päätykolmiot, kaareva ja kulmikas erkkeri sekä pieni parveke. Julkisivuja jäsentävät myös suhteellisen suuret, monijakoiset ikkunat. Räystäslistojen koristeornamentit ovat julkisivujen ainoat varsinaiset koristeaiheet, jollei korkeata, karkeaksi hakatusta luonnonkivestä tehtyä sokkelia pidetä sellaisena. Rakennuksen monimuotoisen, pääasiassa kahdesta jyrkästä satulakatosta muodostuvan katon katemateriaalina on käytetty tiiltä.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Huvilakatu 1. Merikatu 15. Kapteeninkuja 6.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1905; 1906
Onni Tarjanne, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Huvilakatu 1. Merikatu 15. Kapteeninkuja 6.
Kauppias P. J. Valkeapää, Rakennuttajat
Käyttö
1900-luku -
Käyttöönottovuosi
Luokitus