Haku

Asunto-osakeyhtiö Huvila; Huvilakatu 4. Huvilakuja 1.; Helsinki

Pesutupa asunnoksi, sunnittelijana Jalmari Wesuri vuonna 1927. Keskuslämmitys, suunnittelijana Lisa Leidenius vuonna 1935. Peruskorjaus, suunnittelijana arkkitehti Kristian Gullichsen vuonna 1965. Aita ja autotalli, suunnittelijana arkkitehti Bosse Österberg vuonna 1970. Ullakkokerros, suunnittelijana arkkitehti Mårten Bondestam vuonna 1972. Rakennuksen lähinnä jugendtyyliset julkisivut edustavat 1900-luvun ensimmäisen vuosikymmenen suomalaista käsitystä englantilaisesta arkkitehtuurista. Epäsymmetriset julkisivut ovat osittain sileäksirapatut ja osittain puhtaaksimuurattua punatiiltä, ja sokkelissa on lisäksi käytetty luonnonkiveä. Erilaisten julkisivumateriaalien muodostamien kenttien lisäksi julkisivuja jäsentävät kulmikkaat erkkerit ja parvekkeet sekä poikkipäädyt. Erkkereissä ja pohjakerroksen ikkunoiden välisissä vyöhykkeissä on käytetty runsasta pintaornamentiikkaa. Useiden erisuuntaisten, suhteellisen jyrkkien lappeiden muodostaman katon katemateriaalina on käytetty tiiltä.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Asunto-osakeyhtiö Huvila; Huvilakatu 4. Huvilakuja 1.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1909; 1910
Oiva Kallio, Pääsuunnittelija ; Arkkitehtitoimisto von Essen, Kallio & Ikäläinen, 1909 - 1910, Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Huvilakatu 4. Huvilakuja 1.
Käyttö
1910
Käyttöönottovuosi
Luokitus