Haku

Huvilakatu 6. Huvilakuja 3.; Helsinki

Peruskorjaus, jonka yhteydessä tehtiin mm. kattoterassi ja hissi, suunnittelijoina arkkitehti Kristian Gullichsen ja Marja Pekkala-Leppänen vuosina 1967 - 1968. Rakennuksen lähes symmetrinen julkisivu on tyyliltään jugendia. Sileäksirapatun julkisivun pääteema on hieman ulkoneva keskiosa, jota reunustavat kaksi lieriöhuippuista, kaarevaa erkkeriä. Erkkerien väliin jää kaaripäätteinen, koristeellinen peiliaihe. Julkisivun varsinaiset koristeaiheet rajoittuvat räystäslistan alapuolelle sijoitettuun ruudukkoaiheeseen, edellä mainitun peilin nauhamaiseen ornamenttiin ja erkkerien ikkunoiden välisten liseenien alapäiden ornamentteihin. Sokkeli on muurattu erikokoisista, karkeapintaisista harkoista. Ikkunat ovat eri kokoisia, yläosastaan pieniruutuisa ja suorakulmion muotoisia.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Huvilakatu 6. Huvilakuja 3.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1907
Heikki Kaartinen, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Huvilakatu 6. Huvilakuja 3.
Käyttö
1908
Käyttöönottovuosi
Luokitus