Haku

Huvilakatu 8. Huvilakuja 5.; Helsinki

Ullakkokerros ja sauna kellarissa, suunnittelijana Uniplan vuonna 1982. Rakennuksen epäsymmetrinen julkisivu on tyyliltään lähinnä eklektinen. Julkisivun pääteemoja ovat kahden ikkuna-akselin levyinen risaliitti, jossa on hollantilaistyyppinen päätykolmio sekä pyöreä, tornimainen erkkeri. Ikkunoita kehystävät rapatut koristelistat ja pohjakerroksessa on käytetty pärepintoja jäljitteleviä rappauspintoja. Pohjakerroksen pyörökaari-ikkunoiden lisäksi ylemmissä kerroksissa on käytetty pystysuuntaisen suorakaisteen muotoisia ikkunoita.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Huvilakatu 8. Huvilakuja 5.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1906
F. Oskar Helenius, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Huvilakatu 8. Huvilakuja 5.
Käyttö
1907
Käyttöönottovuosi
Luokitus