Haku

Huvilakatu 10. Huvilakuja 7.; Helsinki

Tontille piharakennus, suunnittelijana arkkitehti Kirmo Mikkola vuosina 1976-1981. Rakennuksen epäsymmetrinen julkisivu on tyyliltään jugendia. Rapatun julkisivun pääteemoja ovat pyöreä ja kaareva erkkeri, poikkipäädyt sekä korkea, pyramidin muotoinen torni. Julkisivussa on lisäksi neljä metallipinnakaiteista tuuletusparveketta. Erkkereiden alareunan linjaa seuraten julkisivussa kulkee vaalea koristeraita. Julkisivun yläreunassa kulkee toinen raita, joka on ornamentein kuvioitu. Tornin alapuolella sijaitsee muutamia muitakin koristeaiheita, joista erikoisimmat ovat kaksi eläinfiguuria.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Huvilakatu 10. Huvilakuja 7.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1906
G. W. Nyberg, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Huvilakatu 10. Huvilakuja 7.
Käyttö
1910
Käyttöönottovuosi
Luokitus