Haku

Pietarinkatu 24. Huvilakatu 16. Huvilakuja 13.; Helsinki

Pietarinkadun puoleisen siiven pohjakerrokseen asunto ja ullakolle huoneisto, suunnittelijana Oskar Kulvik vuonna 1910. Korjaus, jossa keskuslämmitys, suunnittelijana arkkitehti D. Dahlberg vuonna 1942. Toinen ullakkohuoneisto, suunnittelijana R. Hellevuori vuonna 1945. Kulmaukseen liikehuoneisto, suunnittelijana Antti Rantanen vuonna 1957. Rakennuksen epäsymmetriset julkisivut ovat tyyliltään lähinnä eklektiset. Julkisivun pääteemoja ovat linnantornia muistuttava pyöreä kulmaerkkeri ja pieni poikkipääty sekä leveä, muuta julkisivupintaa vaaleampi koristelista julkisivujen yläosassa. Rapatussa julkisivussa yksittäin sijoitettuja, yläosastaan pieniruutuisia ikkunoita kehystävät koristelistan väriset rapatut kehykset ja samaa väriä toistaa ensimmäisen kerroksen yläpuolella kulkeva kapea vaakalista.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Pietarinkatu 24. Huvilakatu 16. Huvilakuja 13.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1905
Edv. Löppönen, Pääsuunnittelija ; Rakennustoimisto Nyberg & Löppönen, 1905, Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Pietarinkatu 24. Huvilakatu 16. Huvilakuja 13.
Käyttö
1905
Käyttöönottovuosi
Luokitus