Haku

Tähtitorninkatu 10-12; Helsinki

Tontin länsirajaa vasten rakennettiin vuonna 1858 kolmikerroksinen rakennus, jota on myöhemmin jatkettu ja korotettu. Rakennuksessa toimi 1800-luvun loppupuolella merikoulu. Rakennuksen päädyssä oli tähtitorni. Muutostöitä: Korotus kerroksella ja lisärakennus pohjoispuolelle, suunnittelijana arkkitehti Frans Calonius vuonna 1866. Lisärakennustöitä sekä autotalli ja tennishalli Tähtitorninkadun puolelle, suunnittelijana Arkkitehtitoimisto Armas Lindgren & Bertel Liljequist vuonna 1916. Ikkunajaon muutos, suunnittelijana Karl Haglund vuonna 1962. Tennishalli- ja autotallisiiven muutos studioksi, suunnittelijana arkkitehti Alpo Halme vuosina 1962-1963. Rakennuksen julkisivut ovat tyyliltään klassismia. Rapattuja julkisivuja rytmittävät yksittäin sijaitsevat ikkunat ja rustikoidut liseenit.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Tähtitorninkatu 10-12; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1858
Tuntematon suunnittelija, Pääsuunnittelija ; Arkkitehti Frans Calonius, 1866. Arkkitehtitoimisto Armas Lindgren & Bertel Liljequist, 1916., Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Tähtitorninkatu 10-12
Käyttö
26.9.2021
Käyttöönottovuosi
Luokitus