Haku

Asunto-osakeyhtiö Wuorimies; Vuorimiehenkatu 19. Tähtitorninkatu 20.; Helsinki

Keskuslämmitys, suunnittelijana H. O. Lindfors vuonna 1955. Rakennuksen epäsymmetriset julkisivut ovat tyyliltään lähinnä jugendia. Rapattujen julkisivujen pääteemoja ovat kaarevat erkkerit ja suuret, kaarevat poikkipäädyt. Julkisivuja jäsentelevät myös ensimmäisen kerroksen yläpuolella kulkeva vaakalista sekä ikkunat, joista osa sijaitsee yksittäin ja osa ryhmissä. Julkisivujen runsaassa koristelussa on käytetty sekä luonnonkiveä että valurautaa.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Asunto-osakeyhtiö Wuorimies; Vuorimiehenkatu 19. Tähtitorninkatu 20.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1910
K. Oila, Pääsuunnittelija
Valmistus
1911

Helsinki, Vuorimiehenkatu 19. Tähtitorninkatu 20.
Käyttö
1911
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus