Haku

Suomen Lähetysseuran kirkko; Tähtitorninkatu 18; Helsinki

Ullakkokerros kadun puolelle, suunnittelijana arkkitehti Bertel Liljequist vuonna 1928. Keskuslämmitys, suunnittelijana arkkitehti Aarne Ervin vuonna 1948. Peruskorjaus, suunnittelijana Arkkitehtitoimisto Aino & Pekka Laurila vuonna 1973. Rakennuksen linnamainen julkisivu edustaa 1900-luvun alun eklektismiä. Pohjakerros on rapattu, ja kaksi ylempää kerrosta ovat puhtaaksimuurattua punaista tiiltä. Eri kerrokset on erotettu toisistaan kapeilla vaakalistoilla. Kirkon sijaintia rakennusmassassa on korostettu tornilla, joka on hieman poikkipäätyjä korkeampi, ruusuikkunalla, kaaripäätteisten ikkunoiden sommittelulla ja Torvaldsenin Kristus-patsaalla. Pohjakerroksen asuntojen ikkunat avautuvat kuiluun, joka jää julkisivun ja pohjakerroksen yläpuolella kulkevan kadun väliin.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Suomen Lähetysseuran kirkko; Tähtitorninkatu 18; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1899; 1900
Karl August Wrede, Pääsuunnittelija
Valmistus
1900

Helsinki, Tähtitorninkatu 18
Käyttö
1900
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus