Haku

Tähtitorninkatu 16-18; Helsinki

Kellariin kerhohuone, suunnittelijana arkkitehti Bertel Liljeqvist vuonna 1930. Ullakkokerros kadun puolelle, suunnittelijana arkkitehti Aarne Ervi vuonna 1945. Keskuslämmitys, suunnittelijana arkkitehti Aarne Ervi vuonna 1948. Peruskorjaukset, suunnittelijana Arkkitehtitoimisto Aino & Pekka Laurila vuosina 1969-1973 ja 1985-1988. Rakennuksen linnamainen julkisivu edustaa 1900-luvun alun eklektismiä. Puhtaaksimuurattua punatiiltä olevan julkisivun pääteemoja ovat linnan tornia muistuttava pyöreä erkkeri ja toinen torniaihe sekä avoparveke, jossa on koristeellinen metallikaide. Punatiilen lisäksi julkisivussa on käytetty myös luonnonkiveä erilevyisissä listoissa. Ikkunat ovat kaaripäätteiset ja joko yläosastaan tai kokonaan pieniruutuiset. Naapurirakennuksen tapaan pohjakerroksen ikkunat aukeavat julkisivun ja pohjakerroksen yläpuolella kulkevan kadun väliin jäävään kuiluun.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Tähtitorninkatu 16-18; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1905
Karl August Wrede, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Tähtitorninkatu 16-18
Käyttö
1905
Käyttöönottovuosi
Luokitus