Haku

Pohjoinen Uunisaari; Helsinki

Varastomakasiini kuului aikoinaan väri- ja vernissatehtaalle, Finska Färg och Fernissa Ab, joka paloturvallisuussyistä oli sijoitettu Uunisaarille. Lisärakennus vuonna 1916, suunnittelijana arkkitehti Sigurd Schultz. Rakennuksen julkisivut ovat puhtaaksimuurattua punatiiltä. Julkisivuja jäsentelevät kaaripäätteiset, puiset pariovet ja pystysuuntaiset ikkunat, joita talviaikaan peittävät puiset luukut. Rakennuksen katto muodostuu kahdesta eri suuntaisesta satulakatosta, joista toinen on alkuperäisen makasiinin ja toinen myöhemmin liitetyn lisärakennuksen katto.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Pohjoinen Uunisaari; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1916
Hj. Åberg, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Pohjoinen Uunisaari
Käyttö
18.9.2021
Käyttöönottovuosi
Luokitus