Haku

Asunto-osakeyhtiö Kuusela; Hietaniemenkatu 1. Runeberginkatu 6 a.; Helsinki

Asunto-osakeyhtiö Kuusela edustaa Töölön ensimmäistä rakennusvaihetta huvila-asutuksen jälkeen. Rakennuksen rapatut julkisivut ovat tyyliltään myöhäisjugendia, lähinnä sen wieniläistä suuntausta. Julkisivujen pääteemoja ovat kulmikkaat erkkerit, pyöreä kulmaerkkeri, näyttävät, kaarevat poikkipäädyt sekä kapeat vaakalistat. Sileäksirapattua julkisivupintaa on pohjakerroksessa käsitelty viivarustikoinnilla ja julkisivujen yläosassa, päällekkäisten ikkunoiden välisissä kentissä sekä erkkereiden ylä- ja alareunoissa erilaisilla pintaornamenteilla. Ikkunat ovat yläosastaan pieniruutuiset ja osa niistä on ulkonevia, pieniä erkkereitä muistuttavia ikkunoita.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Asunto-osakeyhtiö Kuusela; Hietaniemenkatu 1. Runeberginkatu 6 a.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1909; 1911
Johan Roine, Pääsuunnittelija
Valmistus
1910 -luku

Helsinki, Hietaniemenkatu 1. Runeberginkatu 6 a.
Käyttö
1910 -luku
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus