Haku

päivänvarjo; Crinoline Montagnen; nuken

Nukke XLII-701 vaatteine ja tarvikkeineen (56 kpl) on kuulunut alkujaan sisaruksille Alexandra (Sanny) (1852-1876) ja Jenny (1854- 1923) Florin, jotka olivat Helsingin kaupunginlääkäri Pehr Ulrik Florinin tyttäriä. Nukke oli lahja kahdelta vanhalta naiselta, joita tri Florin oli hoitanut palkkiotta. Sanny kuoli naimattomana; Jenny Florinin kuoleman jälkeen nukke kuului lahjoittajan äidille Lisi Krohnille o.s. Florin, jonka isä lääk.neuv. Johan August Florin oli Jennyn serkku. Lisi Krohnin kuoleman jälkeen v. 1963 nukke kuului lahjoittajalle.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit digi 2005 / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

päivänvarjo; Crinoline Montagnen; nuken

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XLII-754
Mitat
pit 22,5 cm, halk n. 21 cm
Merkinnät
Valmistus
1860 - luku n
teollinen
SILKKI, puu, messinki, luu
OMMELTU
Käyttö
- 1974
Helsinki
Florin Alexandra Sofia Constantia, 1. käyttäjä Florin Jenny Aurora Emilia, 2. käyttäjä Krohn Lisi, 3. käyttäjä Krohn Ingrid, 4. käyttäjä, Käyttäjä
Näyttelyt
Hulluna Helsinkiin 6.6.2013 - 31.12.2015Aika. Helsingin kaupunginmuseo 13.3.1996 - 2.12.2001
Aiheet
Luokitus