Haku

reki; ajoreki

Ajelureki on peräisin Tuomarinkylän kartanosta. Maanviljelysneuvos, agronomi Jakob Kavaleffin (1870?1936) omistuskaudella Tuomarinkylän kartano kehittyi yhdeksi maamme suurimmista maatiloista. Kavaleff liitti kartanoonsa myös Haltialan ja Niskalan tilat. Kavaleff myi Tuomarinkylän kartanon Helsingin kaupungille 1917. Tuolloin maata oli 770 ha, josta viljeltyä peltoa oli 350 ha ja työntekijöitä perheineen 170 henkeä. Kauppakirja oikeutti suvun asumaan Tuomarinkylän päärakennuksessa 1950-luvulle saakka.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit jpg digikuva 2015 / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

reki; ajoreki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XLIII-332
Mitat
korkeus 106,5 cm, leveys 108 cm, pituus 218 cm,
Merkinnät
Valmistus
1870 - 1900 n
käsin
puu, rauta, nahka, tekstiili
veistetty
Käyttö
- 1917
Helsinki, Tuomarinkyläntie 4-18
Kavaleff -suku, käyttäjä, Käyttäjä
Aiheet
Luokitus