Haku

rasia; nuuskarasia

Kannen teksti selvennetyssä kieliasussa: IK hoop door I (=een) geloof en liefde krachtig. De zege komt van God almachtig. Waar vrede is woont God. Hebt vrede in uw (=je) gemoed. Gij wordt gezegend met veel goed. Suomeksi: Toivon voimakkaasti yhdellä uskolla ja rakkaudella. Voitto tulee kaikkivaltiaalta Jumalalta. Missä on rauha, siellä asuu Jumala. Olkoon rauha mielessänne. Teidät siunataan paljolla hyvällä. Kääntänyt Groningenin yliopiston germaanisen lingvistiikan instituutti/ maist. Tuula Niskanen/M-L Ripatti. Rasiassa sisällä 2 puupalaa "Gokstadsskeppetistä", jotka rasian lahjoittaja tuonut Suomeen kesällä 1906 (kertoo asiasta lyhyessä kirjeessä), sisällä lisäksi toinen kirje.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit jpg 2002 / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

rasia; nuuskarasia

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XXXV-414
Mitat
korkeus 3,4 cm, leveys 5,7 cm, pituus 15,2 cm
Merkinnät
Valmistus
1700 - luku
ammattikäsityö
metalli messinki, tekstiili puuvillaa
kaiverrettu
Hollanti ?
Näyttelyt
Hulluna Helsinkiin 6.6.2013 - 31.12.2015, Horisontissa Helsinki. 15.5.2002 - 28.8.2011.
Aiheet
Luokitus