Haku

kastikekannu; leikkiastia

Kuuluu lasten leikkiastiastoon C82-1 -1-7. Astioita säilytetty laatikossa 82-7. Konsuli, rautakauppias Erik Hartman (Vaasa) on hankkinut astiaston Nürnbergistä tyttärilleen Violalle (myöh. Lindroth) ja Rose-Marielle (myöh. Sandell). Astiasto oli käytössä perheen kesähuvilalla Vaasan saaristossa tyttöjen leikkimökissä. Rose-Marien tyttäret Eyvor ja Gunvor ovat myös leikkineet niillä, sekä säilyttäneet aikuisena äidin ja tädin muistoksi. (Hgissä 1950- luvulta lähtien.)

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit jpg digi 2013 HKM / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

kastikekannu; leikkiastia

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
C82-1 -2
Mitat
korkeus 8,5 cm, leveys 4,5-7 cm, pituus 12-15 cm
Merkinnät
Punainen värileima; 3-kertainen rengas: Villeroy & Boch Wallerfangen
Valmistus
1910 -luku
teollinen
fajanssi
lasitettu, kuparipainokoriste
Saksa, Wallerfangen
Villeroy & Boch, valmistaja
Käyttö
1910-luku -
Vaasa, myöh. Helsinki
Hartman Viola, 1. käyttäjä Hartman Rose-Marie, 1. käyttäjä Sandell Eyvor, 2. käyttäjä Sandell Gunvor, 2. käyttäjä, Käyttäjä
Näyttelyt
Tyylikästä - Stiligt Tuomarinkylän museo 27.11.2005 ? 17.11.2013
Aiheet
Luokitus