Haku

kilpi; katukilpi; Fredrikinkatu

Keisarillisella asetuksella määrättiin 17.1.1903, että kolmikielisissä katukilvissä piti nimen ylinnä olla venäjäksi, keskellä suomeksi ja alinna ruotsiksi. Aikaisemmin ruotsalainen nimi oli ollut ylinnä ja venäläinen alinna. Kadunnimet oli 1830-luvulta lähtien merkitty ruotsiksi ja venäjäksi. Suomenkielinen nimivastine tuli katukilpiin 1890-luvun lopulla.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

kilpi; katukilpi; Fredrikinkatu

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
C43-1
Mitat
korkeus 35 cm, leveys 53 cm
Merkinnät
FREDRIKS GATAN / FREDRIKIN KATU / FREDRIKSKAJA ULITSA
Valmistus
1890 -luvun loppu - 1903
rautapelti
prässätty, teksti maalattu
Aiheet
Luokitus