Haku

kello; herätyskello; paraslaji-herättäjä

Herätyskello kuulunut alkujaan lahjoittajan vanhemmille, sittemmin lahjoittajalle. Junghans aloitti herätys- ja rannekellojen valmistuksen vuonna 1927. Suomalaisia jälleenmyyjiä varten koneen taakse painettiin Saksassa suomenkieliset tekstit käyttöohjeineen. Laitetta nimitettiin ?paraslaji-herättäjäksi?.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

kello; herätyskello; paraslaji-herättäjä

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XLIII-1177
Mitat
korkeus 19 cm, leveys 12,5 cm, halkaisija 9 cm, syvyys 6,5 cm
Merkinnät
taustalevyssä JUNGHANS'IN PARAS LAJI - HERÄTTÄJÄ Hj. Suininen kulta-, hopea- ja silmälasi- ja kellosepänl. Lappeenranta Puh. 424
Valmistus
1927 - 1930 n
teollinen
pelti, kellotaulu paperia
prässätty, koneistettu, niklattu
Saksa
Junghans, valmistaja Suininen Hj., jälleenmyyjä
Aiheet
Luokitus