Haku

peili; seinäpeili

Anton Hjalmar Leppälä (1886-1949) oli itseoppinut liikemies ja teollisuudenharjoittaja. Hän loi kansakoulupohjalta menestyvän teollisuusyrityksen Hj. Leppälän Lasijalostustehtaan, jonka päätuotteina olivat erilaiset peilit sekä näiden lisätarvikkeet. Leppälä työskenteli peilien parissa käytännössä koko liikemiesuransa ajan. Hänet tunnettiin myös lukuisista luottamustoimista ja voimakkaista puheista suomalaisen käsityön ja pienteollisuuden arvostuksen kohottamiseksi

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit jpg 2007 Ajankuva KY Timo Syrjänen / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

peili; seinäpeili

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XXXIV-1671
Mitat
korkeus 71 cm, leveys 23-39 cm, syvyys 0,5 cm
Merkinnät
Leima: A.Hj Leppälä Helsinki Mäkelänk.
Valmistus
1930 - 1940 -luku
teollinen
puu, lasi, kipsi

Suomi, Helsinki, Mäkelänkatu
A. Hj. Leppälän Lasijalostustehdas, valmistaja
Käyttö
1930 -
Näyttelyt
Lasi näkyy ja lämpimän pitää. Suomalaista tasolasia. Suomen lasimuseo. Riihimäki 7.9.-30.12.2007
Aiheet
Luokitus